Държавите от ЕС са доставили на Украйна в последните месеци

...
Държавите от ЕС са доставили на Украйна в последните месеци
Коментари Харесай

Жозеп Борел: В последните месеци ЕС е предоставил на Украйна 1300 ракети и 220 хиляди снаряда

Държавите от Европейски Съюз са доставили на Украйна в последните месеци 1300 ракети и 220 хиляди от планувани един милион снаряда. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел след днешното съвещание на европейските министри на защитата в Брюксел, осведоми Българска телеграфна агенция.

Той означи, че в общите поръчки за доставка на снаряди вземат участие 24 от 27-те страни в Европейски Съюз. Искаме страните от Европейски Съюз да доставят от запасите си, а по-късно, с нарастване на производството, запасите да бъдат възобновени, разясни Борел.

По неговите думи в Европейски Съюз има благоприятни условия за разрастване на производството на муниции в нужните количества. Той прикани Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент да одобрят предлагането на Европейската комисия за обезпечаване на средства за разширение на индустриалните мощности.

Надявам се тази седмица да бъдат преодолени трудностите пред изплащането на идващите суми за общата военна помощ за Украйна, съобщи Борел. Той посочи, че през днешния ден към момента в Съвета на Европейски Съюз не е било реализирано единогласие, само че е имало доста болшинство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР