Държавите от ЕС и от Г-7 въвеждат таван на цените

...
Държавите от ЕС и от Г-7 въвеждат таван на цените
Коментари Харесай

ЕС и Г-7 въвеждат от понеделник таван на цената на руския петрол, пренасян по море

Държавите от Европейски Съюз и от Г-7 вкарват таван на цените на съветски недопечен нефт, пренасян по море от 60 $ за барел от понеделник, 5 декември. Цената може да се контролира в бъдеще, с цел да отговори на развиването на пазара.

" Г-7 и всички страни членки на Европейски Съюз взеха решение, което ще удари още по-силно приходите на Русия и ще понижи способността ѝ да води война в Украйна. Това също ще ни помогне да стабилизираме международните цени на силата, което ще облагодетелства страните по света, които сега са изправени пред високи цени на петрола ", съобщи ръководителят на Енропейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Въпреки че възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски недопечен нефт и петролни артикули, пренасяни по море, остава напълно в действие, таванът на цените ще разреши на европейските оператори да транспортират съветски нефт до трети страни, при изискване че цената му остане строго под тавана.

Таванът на цените е особено основан, с цел да понижи в допълнение приходите на Русия, като в същото време поддържа постоянни международните енергийни пазари посредством непрекъснати доставки.

Следователно това също по този начин ще помогне за справяне с инфлацията и ще поддържа разноските за сила постоянни във време, когато високите разноски – изключително високите цени на горивата – са огромно безпокойствие в Европейски Съюз и по целия свят.

Таванът на цените ще влезе в действие след 5 декември 2022 година за недопечен нефт и 5 февруари 2023 година за рафинирани петролни артикули. Цената за рафинираните артикули следва да бъде конкретизирана

Таванът би трябвало да влезе в действие по едно и също време във всички юрисдикции на страните от Г-7 и Европейски Съюз. Таванът на цените също по този начин обезпечава равномерен преход – той няма да се ползва за нефт, закупен над тавана на цените, който е претрупан на кораби преди 5 декември и разтоварен преди 19 януари 2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР