Държавите членки са отговорни да проведат разследване при насилие срещу

...
Държавите членки са отговорни да проведат разследване при насилие срещу
Коментари Харесай

ЕК настоя да се разследва насилието срещу журналисти на протестите в София

Държавите членки са виновни да проведат следствие при принуждение против публицисти по време на демонстрации, обявиха от Европейската комисия във връзка случаите на потърпевши публицисти по време на митингите в София. Брюксел продължава да следи и правосъдната промяна у нас, както и битката с корупцията и проведената престъпност, съобщи Българска национална телевизия.

От Еврокомисията припомнят, че публицистите би трябвало да могат да правят работата си, даже по време на демонстрации.

" Европейската комисия има вяра, че свободата на медиите е главен принцип в нашето общество и по тази причина публицистите би трябвало да могат да работят в условия, които разрешават да си правят работата. В Европейски Съюз ние съблюдаваме правилата на правовата страна, имаме система, съгласно която страните членки са виновни за провеждането на следствия при случаи на принуждение против публицисти, както и за всевъзможни други за актове на принуждение по време на демонстрации ", съобщи в петък Ерик Мамер, представител на Европейска комисия.

В Брюксел наблюдават деликатно събитията в България. Според Еврокомисията по време на митингите няма място за принуждение, а използването на мощ би трябвало да бъде пропорционална.

Министерство на вътрешните работи обаче, макар че журналистът на свободна процедура Димитър Кенаров е с отоци по лицето и е бил държан на площада с белезници повече от час, както и десетки други задържани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР