Държавите-членки на НАТО ще предоставят на Украйна допълнителни системи за

...
Държавите-членки на НАТО ще предоставят на Украйна допълнителни системи за
Коментари Харесай

НАТО обеща на Украйна още системи за противовъздушна отбрана

Държавите-членки на НАТО ще дават на Украйна спомагателни системи за противовъздушна защита. Това разгласи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

" В допълнение към " Пейтриът " има и други оръжия, които съдружниците може да дават, в това число френската " Сампти ". А доста други, които не разполагат налични системи, дадоха обещание да дават финансова поддръжка за закупуването им за Украйна ", уточни той.

От друга страна Нидерландия се ангажира да даде спомагателна военна поддръжка на Украйна. Тя ще бъде в размер на над 200 милиона евро за противовъздушна защита и артилерийски муниции.

На този декор украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани страните от Алианса за помощ на фона на следващите съветски удари. Той акцентира, че страната му има потребност от
системи за противовъздушна защита и изтребители, с цел да се отбрани.

Държавният глава взе участие във виртуална среща на министрите на защитата от НАТО. По думите му Русия има преимущество във въздуха, което лимитира опциите на Украйна да напредва по фронтовата линия. Зеленски повтори, че Украйна не може да се отбрани без поддръжката на Запада.

" Нашето небе би трябвало още веднъж да стане безвредно и това е допустимо. Зависи изцяло от вашия избор, който да покаже, че в действителност сме съдружници ", сподели украинският президент.

В същото време при нова съветска офанзива в в Днепропетровска област са починали осем души.
Ударени са железопътна инфраструктура и черноморското пристанище Южни.

От Кремъл пък настояват, че мъж и жена са починали в Белгородска област при офанзива на украински дронове. В Калужка област при гърмеж на дрон е била изумена енергийна инстраструктура, сходен случай има и в Смоленска област.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР