Държавите - членки на НАТО днес започват най-мащабното си досега

...
Държавите - членки на НАТО днес започват най-мащабното си досега
Коментари Харесай

България с участие в най-мащабното военновъздушно учение на НАТО в Европа

Държавите - членки на НАТО през днешния ден стартират най-мащабното си до момента военновъздушно обучение, с цел да тестват опциите си при положение на спор в Европа.


Около 250 военни самолета от 25 страни, измежду които Съединени американски щати, Германия и Турция, ще бъдат част от учението " Air Defender 23 ", под командването на Германия.

Българските военновъздушни също ще вземат участие в маневрите, заяви Бундесвера на своя уеб страница.

Четирима български офицери по планирането ще бъдат част от щаба, само че страната ни няма да се включи с техника, посочи Министерството на защитата.

Изтребителите ще проведат подготвителни действия в немското и европейското въздушно пространство от 12 до 23 юни.

Турският боен водач полковник Ерсин Йозмен съобщи пред Анадолската организация (АА), че командването на турските военновъздушни сили ще взе участие в учението с три изтребителя Ф-16 и над 50 военнослужещи.

" Целта на Air Defender 23 е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и съдействието сред силите на съдружниците от НАТО ", сподели той във военновъздушната база Шлезвиг-Ягел в Германия.

Началникът на немските военновъздушни сили генерал-лейтенант Инго Герхарц съобщи, че " въоръжените сили от 25 страни са подготвени да стартират това военно обучение ".

" Това ще показва по неоспорим метод гъвкавостта и оперативната дарба на нашите съюзнически сили в НАТО ", съобщи посланикът на Съединени американски щати в Германия Ейми Гутман във връзка мащабите на учението.

" Бих била много сюрпризирана, в случай че някой международен водач не вземе под внимание това, което учението ще покаже във връзка с духа на този Алианс и силата на този съюз ", уточни тя.

" В това число и господин Путин ", добави Гутман, визирайки съветския президент. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР