Държавите членки на Европейския съюз би трябвало да могат да

...
Държавите членки на Европейския съюз би трябвало да могат да
Коментари Харесай

Кирил Петков твърдо за ембарго, ама с дерогации

Държавите членки на Европейския съюз би трябвало да могат да реализират съглашение за възбрана за импорт на съветски нефт при избрани условия, съобщи българският министър председател Кирил Петков няколко часа преди началото на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Ройтерс.

" Мисля, че това ще успее да мине с избрани дерогации “, сподели Петков по отношение на проектите за ембарго върху вноса на съветски нефт.

" Като цяло сходно ембарго би трябвало да се реализира според от някои самостоятелни характерности и критерии, които страните членки могат да имат ".

Лидерите от Европейския съюз се доближават към съглашение за шестия пакет наказания против Русия, съобщи от преди срещата и френският президент Еманюел Макрон.

Германският канцлер Олаф Шолц също чака Европейският съюз да реализира консенсус по отношение на петролното ембарго против Русия, само че не уточни времева рамка по кое време това може да се случи.

" Всичко, което слушам, звучи като че ли може да има консенсус – и рано или късно ще има ", сподели той пред кореспонденти, до момента в който пристигаше за срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР