Държавите-членки на ЕС в момента не планират да евакуират своите

...
Държавите-членки на ЕС в момента не планират да евакуират своите
Коментари Харесай

Страните от ЕС не планират да евакуират своите граждани от Габон

Държавите-членки на Европейски Съюз сега не възнамеряват да изтеглят своите жители от Габон, сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в четвъртък преди неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз в Толедо.

„ В момента няма проекти за евакуация в Габон. Ситуацията е спокойна. Не виждаме никакъв риск от принуждение или обстановка, която може да заплаши 10 000 европейски жители в Габон “, сподели той.

В сряда сутринта габонските военни оповестиха анулирането на изборните резултати и разпускането на държавните институции. Ръководителят на Републиканската армия военачалник Брис Олиги Нгуема сподели пред вестник Monde, че президентът на Габон Али Бонго Ондимба е бил освободен от служба, само че ще резервира всички цивилен права. Според военните президентът е под домакински арест. Бунтовниците споделиха още, че с изключение на президента на страната, редица хора са били задържани по съмнение в държавна измяна и други закононарушения.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР