Държавите членки на ЕС постигнаха политически консенсус по въпроса за

...
Държавите членки на ЕС постигнаха политически консенсус по въпроса за
Коментари Харесай

В ЕС с консенсус за нови санкции срещу Русия

Държавите членки на Европейски Съюз реализираха политически консенсус по въпроса за нови наказания против Русия във връзка обстановката в Керченския пролив.

Това заяви висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини на конференция след среща на министрите на външните работи на страните членки в Брюксел, осведоми ТАСС.
 Европейски Съюз съгласувал наказания против Русия за случая в Керченския пролив
Европейски Съюз съгласувал наказания против Русия за случая в Керченския пролив

Решението е признато на среща на посланиците

Припомняме, в края на предходната седмица беше обявено, че посланиците на страните членки са постигнали единодушие за налагане на нови наказания на Русия.

" Мога да потвърдя, че има политически консенсус за нови ограничения - самостоятелни наказания против Русия. Официалният развой ще завърши в околните дни ", разгласи Могерини.

Европейски източници разкриха, че Европейски Съюз ще наложи наказания на осем съветски жители.

Ограниченията против осем жители на Русия са свързани със задържането на украински кораби и моряци през ноември 2018 година в Черно море.

В същото време Могерини акцентира, че глобите на Европейски Съюз против Русия няма да останат вечно, само че в този момент " времето за анулацията им към момента не е пристигнало ".
 Снимка 407271
Източник:

Не виждаме позитивно развиване на обстановката на място, тъй че Европейски Съюз остава обединен по повод удължаването на глобите, означи топ дипломатът на Общността.

По-рано от Министерството на външните работи на България оповестиха, че на диалозите на външните министри са разисквани Украйна, Сирия и Венецуела . От българска страна в съвещанието взе участие заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.
 Снимка 407273
Източник:

Първите дипломати потвърдиха мощната поддръжка на Европейски Съюз за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и насочиха нов настойчив апел за неотложно освобождение на арестуваните през ноември 2018 година украински моряци. Обсъдиха съответни ограничения в отговор на противозаконните дейности на Русия в Азовско море и в поддръжка на директно засегнатите украински райони.

Съвет " Външни работи " организира полемика по Сирия , в подтекста на идната през март Трета конференция в Брюксел в поддръжка на страната и района. Обсъдена бе новата динамичност след оповестеното евакуиране на американките войски. Изразена бе угриженост от провокациите пред сигурността в провинция Идлиб и Североизточна Сирия, както и от усложнения достъп за филантропичната помощ. Министрите обявиха поддръжката си за новия специфичен делегат на Организация на обединените нации Геир Педерсен, като подчертаха нуждата режимът в Дамаск да се ангажира съществено с политическия развой.

Министрите на външните работи продължиха да наблюдават от близко и развиването на обстановката във Венецуела . Приветстваха резултатите от първата среща на Международната контактна група от Монтевидео, потвърждаващи нуждата от провеждането на свободни, почтени и транспарантни президентски избори като единствен излаз от дълбоката политическа рецесия. Потвърдена бе мощната угриженост за тежката филантропична обстановка във Венецуела и нейния трансграничен резултат.

Върховният представител Федерика Могерини осведоми Съвета за осъщественото предходната седмица свое посещаване в района на Африканския рог. Направен бе обзор на развитията в Судан и Сомалия, както и на новата динамичност в връзките сред Етиопия и Еритрея. Изразена бе угриженост от провокациите пред сигурността, доказани от неотдавнашните терористични актове в Могадишу и Найроби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР