Държавите членки на ЕС от Източна Европа трябва да прекратят

...
Държавите членки на ЕС от Източна Европа трябва да прекратят
Коментари Харесай

Източна Европа да прекрати съпротивата и да приеме мигранти, призова Брюксел

Държавите членки на Европейски Съюз от Източна Европа би трябвало да прекратят съпротивата и да одобряват техния дял от бежанци.

Това приканиха публични представители и дипломати, откакто предходната седмица Европейският съд постанови, че решението за разселване на мигранти би трябвало да се извърши , осведоми Ройтерс.

Евросъдът отхвърли жалбите на Словакия и Унгария, които са срещу приемане на бежанци съгласно квотна скица за разселване на 160 000 мигранти от Италия и Гърция.

Брюксел и другите столици се надяват, че с траните членки ще изпълнят правосъдното решение.

Полша, Унгария, Словакия и Чехия са срещу квотната скица.

" Всички членки на Европейски Съюз би трябвало да съблюдават решението ", сподели Манфред Вебер, водачът на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент. " Съдебната борба завърши ", безапелационен той.

Според него миграцията към момента е политическа рана в цяла Европа , пояснявайки, че всички рационални и виновни политици би трябвало да реализират компромис.

Представители на Европейски Съюз и дипломати обявиха, че ще подхващат нова атака тази есен в опит да се разрешат разликите.

Вътрешните министри на страните членки ще дебатират въпроса в Брюксел в сряда.

Обаче унгарският министър председател Виктор Орбан се закани да се бори. Полша акцентира, че няма смяна в политиката си към мигрантите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР