Държавите-членки на ЕС одобриха окончателно забраната до 2035 г. за

...
Държавите-членки на ЕС одобриха окончателно забраната до 2035 г. за
Коментари Харесай

Автомобилист: Това е доста екологична алтернатива, а е и много по-евтин начин на придвижване

Държавите-членки на Европейски Съюз утвърдиха дефинитивно възбраната до 2035 година за продажба на нови коли, задвижвани с изкопаеми горива, откакто Германия се отхвърли в последния миг да я блокира.

Горивата, за които Берлин желае да вкара изключителни правила, към момента са в развой на създаване и би трябвало да се създават благодарение на нисковъглеродна електрическа енергия. 

Румен Дунев от федерацията по автомобилизъм съобщи, че електрическите коли неизбежно навлизат от ден на ден. " Това е много екологична опция, а е и доста по-евтин метод на напредване. С повишение на пробега, електрическите автомобили ще станат все по-евтини. Двигателят с вътрешно горене няма да изчезне от колите, защото те дават самостоятелност за дълго пътешестване с едно зареждане. Използването на синтетичните горива удължава използването на коли с мотори с вътрешно горене. Тeзи горива ще създадат отработените газове по-чисти ", изясни той в ефира на NOVA NEWS.

По думите му броят на станциите за електрическите автомобили у нас са задоволително, тъй че да може да се стигне до София до морето. " Желаещите да си купят електрически автомобил би трябвало да имат личен източник на зареждане. Ако разчитат на бързите станции, ще платят по-скъпо. Разходите на един електрически автомобил годишно са пренебрежимо дребни на годишна база, не се заплащат налози, няма промяна на течности и масла, има единствено един филтър на купе. В дълготраен проект един електрически автомобил би се изплатил, тъй че са подобаваща инвестиция. Държавата може да подкрепи със дотация бъдещите притежатели на електрически автомобили. Тези в Европа стигат до 5000 евро ", разяснява Дунев.

Той заяви, че България асоциацията на електрически автомобили се разраства непрекъснато. " Тя се бори за дотация и разширение на електрическата мрежа. 30% от паркоместата в новите сгради трябва да са за електрически автомобили. Те са доста по-бързи и мощни, при тях няма дупка от мощ от 0 до цялостна мощ, с невисок център на тежестта са и са постоянни в завоите ", разкри той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР