Държавите-членки на ЕС и евродепутатите се споразумяха временно за нови

...
Държавите-членки на ЕС и евродепутатите се споразумяха временно за нови
Коментари Харесай

Има временно споразумение за работещите в онлайн платформите

Държавите-членки на Европейски Съюз и евродепутатите се споразумяха краткотрайно за нови правила за работещите в онлайн платформи, целящи да подобрят изискванията на труд и да контролират потреблението на логаритми от работодателя. Договорката се случи, откакто няколко страни блокираха през февруари политическо съглашение, реализирано по-рано сред страните членки и Европейския парламент.
Трябва да предприемем други дейности, с цел да подсигуряваме, че цифровата стопанска система не малтретира хората систематично. Те биват употребявани, без да могат да употребяват болнични, отпуск, нямат право на пенсия, нямат съвсем никакви права. Трябва да сложим завършек на това. Но на национално равнище би трябвало да се направи още доста.
Малин Бьорк – член на „ Левица “, Швеция

Съгласно закона, потреблението на логаритми за работещите в цифровите платформи ще стане по-прозрачно, като автоматизираните системи ще се следят от дипломиран личен състав. А самите служащи ще имат право да оспорват автоматизираните решения.Договореният текст реализира баланс сред националните трудови системи и обезпечаването на минимални стандарти за отбрана за повече от 28 милиона души, работещи в цифрови платформи в Европейския съюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР