Държавите членки на ЕС финализираха днес серия от извънредни мерки,

...
Държавите членки на ЕС финализираха днес серия от извънредни мерки,
Коментари Харесай

ЕС прие извънредни мерки за варианта Брекзит без споразумение

Държавите членки на Европейски Съюз завършиха през днешния ден серия от изключителни ограничения, с цел да минимизират проблемите, които биха зародили при Брекзит без договорка в области като превоза, риболова, обществените заплащания и програмата за учебен продан " Еразъм ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Новите ограничения също така имат за цел да подсигуряват обществените права на жителите от Европейски Съюз във Англия, както и на жителите на Англия в Европейски Съюз. Такива са да вземем за пример правата на реципрочно здравно обслужване и изплащането на пенсии.

Те ще подсигуряват и " базова авиотранспортна съгласуваност " и ще разрешат главните транспорти на артикули и пасажери с шосеен превоз да продължат, както декларира Европейски Съюз.

Мерките ще създадат по-лесно за плавателните съдове от съюза да продължат на реципрочна основа да ловят риба в английски води, даже и ако няма съглашение. Предвиждат се и обезщетения за засегнатите риболовци.

Според новите изключителни правила студенти от Европейски Съюз и Англия, които сега посещават непознат университет по програмата за учебен продан " Еразъм ", ще могат да довършат образованието си след Брекзит, декларират страните членки.

Мерките влизат в действие в деня, откакто Англия напусне Европейски Съюз при вид Брекзит без договорка.

Но ограниченията " по никакъв метод нямат за цел да дублират цялостните изгоди от участието в Европейски Съюз или изискванията на какъвто и да било временен интервал ", означи съюзът и прибавя, че някои от ограниченията зависят от демонстрирането на взаимност от страна на Англия.

Обединеното кралство би трябвало да напусне Европейски Съюз след 10 дни. Но се чака Лондон да изиска пролонгация. Тъй като към този момент няма изясненост за каква цел може да послужи възможната пролонгация, доста хора се притесняват, че Англия може да излезе без съглашение на 29 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР