Държавите-членки на ЕС да намалят потреблението на природен газ с

...
Държавите-членки на ЕС да намалят потреблението на природен газ с
Коментари Харесай

ЕК предлага 8 месеци на икономии в потреблението на газ, за да изкараме зимата -

Държавите-членки на Европейски Съюз да понижат потреблението на природен газ с 15 % още от 1 август т. година до 31 март 2023 – това е визията на Европейската комисия за отбягване на енергийна рецесия през идната зима, което.

Комисията предлага нов правилник по отношение на координираното понижаване на търсенето на газ Държавите-членки ще понижат търсенето на газ с 15 %.за интервала от 1 август 2022 година до 31 март 2023 година Регламентът също по този начин ще даде опция на Комисията, след консултация с страните членки, да афишира „ паника “ по въпросите на сигурността на доставките в Европейски Съюз и да постанова наложително съкращаване на потреблението на газ във всички държави-членки. Този механизъм може да се задейства, когато има забележителен риск от сериозен дефицит на газ или извънредно високо търсене на газ. Страните, които подадат поръчка за доставка на „ взаимен газ “ ще би трябвало да посочат дейностите, които са подхванали за ограничение на потреблението на газ в страната си.

„ Европейският съюз е изправен пред риска от по-нататъшни съкращения на доставките на газ от Русия заради потреблението на износа на газ като оръжие. Почти половината от държавите-членки към този момент са наранени от ограничавания на доставките. Предприемането на дейности в този момент може да понижи както рисковете, по този начин и разноските за Европа при положение на по-нататъшни разстройства или цялостно прекъсване, като в това време се ускорява енергийната резистентност на Европа “. – изясняват от Комисията

Европейското държавно управление показва също, че прекосяването от природен газ към въглища, петрол или нуклеарна сила е задоволително като нужна междинна мярка за попречване на енергийна рецесия.

„ Когато е допустимо, би трябвало да се даде приоритет на прекосяването към възобновими енергийни източници или към по-чисти, по-малко въглеродно-интензивни и по-малко замърсяващи варианти. Преминаването към въглища, петрол или нуклеарна сила обаче може да е належащо като краткотрайна мярка, доколкото не води до дълготрайна взаимозависимост от въглища. “ – показва още Европейска комисия.

Както OFFNews заяви в понеделник, друга мярка, която Европейска комисия вижда като средство за понижаване на потреблението на газ е намаление на температурата на отопление. „ Друг значим дирек на икономисването на енергия е намаляването на отоплението и охлаждането. Комисията приканва всички държави-членки да започват акции за повишение на осведомеността, с цел да насърчат огромно понижаване на отоплението и охлаждането “, добави тя. Идеята е потребителите да понижат малко уредите, по този начин, че температурата на отопление да не надвишава 19 градуса, а климатиците да не охлаждат по-надолу от 26.

„ Русия употребява газа като оръжие. Трябва да се оправим с нашата енергийна сигурност на равнище Европейски Съюз. От пандемията научихме, че в случай че действаме обединени, можем да се оправим с всяка рецесия. Така че дано действаме дружно, с цел да понижим потреблението на газ и да изградим защитна мрежа за всички страни от Европейски Съюз. “ – съобщи на конференция в Брюксел ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР