Държавите членки и производителите на автомобили трябва да бъдат държани

...
Държавите членки и производителите на автомобили трябва да бъдат държани
Коментари Харесай

Дизелгейт: Задължителна модернизация на оборудването на замърсяващите коли

Държавите членки и производителите на коли би трябвало да бъдат държани виновни и да координират неотложните дейности, нужни за справяне със абсурда с автомобилните излъчвания, обявиха през вчерашния ден евродепутатите.

Държавите-членки следва да подхващат незабавни ограничения за евакуиране от пазара на огромен брой коли, които предизвикват висока степен на замърсяване. Те също по този начин би трябвало да се координират с производителите, с цел да продължат със наложителната рационализация на хардуера, с цел да понижат излъчванията на азотен диоксид (NO2) и да изчистят съществуващия авто парк, обявиха евродепутатите в четвъртък в резолюция, призната с 301 гласа „ за “, против 181 гласа „ срещу “ и 42 гласа „ въздържал се “.

Европарламентът се притеснява, че казусът със мощно замърсяващите транспортни средства с дизелов мотор в огромна степен остава забранен и ще продължи да утежнява качеството на въздуха в продължение на доста години, в случай че не се подхващат ефикасни координирани дейности.

Въпреки че Комисията е почнала процедури за нарушаване против няколко страни членки преди повече от две години поради неуспехa им да наложат наказания (в случая на групата " Фолксваген " ) и е въвела системи за наказания, които да попречват производителите на коли от нарушение на законодателството за автомобилните излъчвания, не е завършил стадият на търсене на спомагателна информация. Процедурите към момента не престават против Германия, Италия, Люксембург и Обединеното кралство.

Депутатите означават, че в Съединените щати жертвите на Дизелгейт са получили сред 5 000 и 10 000 щатски $ като обезщетителни заплащания, до момента в който европейските консуматори към момента чакат подобаваща отплата.

Според информацията, предоставена на Комисията от държавите-членки, акциите в Европейски Съюз засягат единствено стеснен брой коли от следните марки: Фолксваген, Рено, Даймлер, Опел и Сузуки. Няколко неправителствени организации и медии обаче оповестиха, че модели от няколко други марки са посочили подозрително количеството на излъчванията или са надхвърлили граничните стойности на замърсяване, посочени в законодателството на Европейски Съюз.

Някои страни членки, а точно България, Унгария, Ирландия, Словения и Швеция, към момента не са изпратили никаква информация на Комисията по отношение на стратегиите си за евакуиране на транспортни средства от пазара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР