Държави от НАТО са започнали засилено да летят над Черно

...
Държави от НАТО са започнали засилено да летят над Черно
Коментари Харесай

НАТО започна да тормози Русия над Черно море

Държави от НАТО са почнали засилено да летят над Черно море наоколо до границите на Русия, излиза наяве от известие на националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

Досега в продължение на години съветски самолети летяха с изключени транспондери покрай границите на натовските страни България и Румъния. Голяма част от тези полети бяха с разследващи цели, само че целяха и изтощение на ресурсите на авиацията на двете страни. Заради това се наложи от няколко години в защитата на въздушното пространство над Черно море да се включват и гръцки изтребители.

Руски изтребители Су-27 са изхвърчали през вчерашния ден два пъти, с цел да прехванат непознати военни самолети, приближаващи въздушната граница на страната, заяви обаче в понеделник националният център за ръководство на защитата на Руската федерация.

Единият случай е бил над Чернто море, когато Су-27 е вдигнат, с цел да прехване два изтребителя-бомбардировачи " Мираж 2000 " на Военновъздушни сили на Франция. Това е станало, откакто радиолокацията на Противовъздушна отбрана на Южния боен окръг е открила над Черно море " две въздушни цели, приближаващи държавната граница на Руската федерация ". Су-27 " е съпроводил двата изтребителя бомбардировачи над акваторията на Черно море ", се споделя в известието, което приключва по този начин: " Нарушение на държавната граница не е позволено ".

По-рано през днешния ден различен Су-27 е прехванал над Балтийско море патрулен аероплан на немските Военноморски сили и разузнаватален аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

" Екипажът на съветския изтребител е идентифизирал въздушните цели като аероплан на базовата патрулна авиация Р-3С Orion на Военноморски сили на Германия и самолет-разузнавач U-2S на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, след което ги е съпроводил над акваторията на Балтийско море ", се споделя в известието.

То идва дни, откакто в София американският асистент държавен секретар Кларк Купър прикани НАТО да си върне контрола над Черно море. Миналата седмица от Пентагона оповестиха и прекачване на части от Германия по-близо до границите на НАТО с Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР