Държавен културен институт Културен център Двореца“ (ДКИ КЦ) в Балчик

...
Държавен културен институт Културен център Двореца“ (ДКИ КЦ) в Балчик
Коментари Харесай

Културен център Двореца в Балчик е най-посещаван от румънски туристи

Държавен културен институт „ Културен център „ Двореца “ (ДКИ КЦ) в Балчик е най-посещаван от румънски туристи през първите шест месеца от годината, сподели пред медиите шефът на културния институт Жени Михайлова. Румънците, посетили „ Двореца “, са над 60 000, след тях се подреждат българските туристи, които са били 32 000. 

От началото на годината до края на месец юли 106 216 туристи са посетили ДКИ КЦ „ Двореца “ в Балчик. В същия интервал на 2022 година те са 113 289, сподели още Жени Михайлова и добави, че сезонът занапред следва и се надява на още по-добра посещаемост през месец август.

На трето място измежду хилядите туристи, избралите да посетят „ Двореца “ до края на юли, са тези от Полша. Следват туристите от Германия, Украйна и Франция. Заявки за над 50 сватби има за територията на „ Двореца “, сподели още Жени Михайлова. Само за 9 септември са записани за осъществяване три бракосъчетания. Едната двойка е от Канада, другата от Германия, а третият обред е за подписване на брак сред българи, посочи шефът на Културния център.

Желание да сключат брак в архитектурно-парковия комплекс са декларирали и влюбени малайзиец и канадка, както и няколко двойки от англичани и българки. Още четири смесени брака се чака да се сключат в „ Двореца “. Кавалерите са от Германия, а младоженките от България, добави Михайлова, представена от Българска телеграфна агенция. 

Тя подсети, че е в ход и богатата културна стратегия в ДКИ „ Културен център „ Двореца “. На изнесената сцена на плажа на „ Двореца “ вечер се слагат опери, театрални спектакли, а през деня, с изключение на да се любуват на хубостта на „ Двореца “, посетителите могат да преглеждат и гостуващите в комплекса изложения.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР