Държавен куклен театър (ДКТ) - Стара Загора, има четири номинации

...
Държавен куклен театър (ДКТ) - Стара Загора, има четири номинации
Коментари Харесай

Четири номинации на Кукления театър в Стара Загора за ИКАР 

Държавен куклен спектакъл (ДКТ) - Стара Загора, има четири номинации за награди " ИКАР 2020 " на Съюза на артистите в България (САБ). Три от тях са за трагичен спектакъл за най-новата постановката на театъра за възрастни " Последният човек " . Режисьор на постановката по романа на Джордж Оруел " 1984 " е Веселка Кунчева. Номинациите са в категориите сценография, дело на Мариета Голомехова, за майсторско техническо реализиране и за авторска музика - на  Христо Намлиев и Милица Гладнишка.
Номинациите са избрани от проф. Снежина Танковска, режисьор и възпитател, доцент Мария Диманов, сценограф и възпитател, театроведите доктор Ина Божидарова и доктор Албена Тагарева, Пламен Манасиев, артист, Мария Касимова-Моасе, публицист, Славчо Николов, композитор и Спас Спасов, съветник.
Четвъртата номинация за старозагорския куклен спектакъл е за самостоятелни достижения в кукленото изкуство - на Милен Апостолов за музика за спектакъла " Меко казано " от Валери Петров на режисьора Цвети Пеняшки. Решението за тази номинация е на комисия, в която вземат участие актьорите Георги Спасов и Ирослав Петков и сценографът Жени Лачева. 
Зрителите имат опция да гласоподават електронно за своите любимци за премиите на уеб страницата на САБ до 23:59 часа на 26 март. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР