Държавен фонд “Земеделие” стартира във вторник прием по Програмата за

...
Държавен фонд “Земеделие” стартира във вторник прием по Програмата за
Коментари Харесай

Земеделци могат да кандидатстват за 15.6 млн. лв. за биосигурност на фермите

Държавен фонд “Земеделие” започва във вторник банкет по Програмата за развиване на селските региони за повишение на биосигурността в стопанствата. Схемата е “Инвестиции за възобновяване на капацитета на земеделските земи и на селскостопанския индустриален капацитет, нарушени от естествени бедствия” и е с бюджет 15.6 млн. Средствата са от Програма за развиване на селските региони, като крайният период за подаване на плановите оферти е 20 октомври 2020 година

Подпомагането е за възобновяване от претърпени вреди от остро заразни болести по свинете, дребните преживни животни (овце и кози) и птиците. Допустими са разноски за закупуване на животни, предопределени за възобновяване на популацията в животновъдния обект и общи разноски, свързани с консултантски услуги по подготовка на плана.

За безплатна финансова помощ могат да аплайват регистрирани аграрни стопани, които са притежатели са или ползватели на животновъдни обекти, регистрирани по реда на член 137 от Закона за ветеринарномедицинската активност и са наранени от мощно заразна болест, довела до заличаване на животни.

Максималният размер на дотацията за план е близо 2 млн. лв., като няма условие за най-малък размер. Проектните оферти се подават от претендентите посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата 2020, на следния интернет адрес -.

Кандидатите могат да се възползват от услугите на Националната работа за препоръки в земеделието, която ще им окаже безплатна поддръжка при подготовката на документите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР