Държавен фонд Земеделие“ ще изплати близо 1 млрд. лв. до

...
Държавен фонд Земеделие“ ще изплати близо 1 млрд. лв. до
Коментари Харесай

Един милиард лева тръгват към фермерите до края на годината

Държавен фонд „ Земеделие “ ще изплати близо 1 милиарда лева до края на годината. От тях 735 млн. лева са по схемите на директните заплащания за Кампания 2018, а близо 100 млн. лева по ПРСР 2014-2020. До 10 декември ще тръгнат и 73 млн. лева по първия транш за отстъпка от акциза на горивата. Това заяви изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Живко Живков по време на осмия народен семинар на зърнопроизводителите.

Той акцентира, че към този момент е преведен първия транш от общо 35 млн. лв. по двете схеми - Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, както по другата - за овце майки и кози майки.

Изпълнителният шеф на ДФЗ сподели още, че през 2019 година се чака пускане на Система за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ. Тя ще наследи настоящата сега „ Система за самостоятелна информация по директните заплащания “. Тя е с цифровите географски данни за декларираните имоти за подкрепяне за акциите по директните заплащания, файлове за евакуиране с графичните данни за парцелите, които са декларирали за подкрепяне, само че ще бъде разширена с доста спомагателни благоприятни условия.

Новата мрежа ще улесни и кореспонденцията сред земеделските производители и фонда. Тя ще разреши да се подават електронно заявки за подкрепяне и ще обезпечи непрестанен достъп до тях. В създадената самостоятелна за всеки претендент среда ще бъде обезпечена опция за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В обществената част на системата ще са налични регистри и информации, нормативни документи, калкулатори, както и профилирана географска карта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР