Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи

...
Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи
Коментари Харесай

ДФЗ: 109 проекта по подмярка 7.6 от ПРСР 2014 – 2020 продължават на следващ етап

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА) завърши оценката на административно сходство и допустимост на 133 плана по подмярка 7.6 „ Проучвания и вложения, свързани с поддържане, възобновяване и възстановяване на културното и естествено завещание на селата “ от мярка 7 на ПРСР 2014-2020 година Проектните оферти са подадени посредством ИСУН по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-7.015.

По процедурата аплайваха локални поделения на вероизповеданията за възобновяване, реституция, реорганизация на здания с религиозно значение, както и за закупуване на нови машини, съоръжение и обзавеждане.

Припомняме, че бюджетът по процедурата беше повишен с 40 739 314 лева, според Заповед № РД 09-58 от 25.01.2021 година на заместител министъра на земеделието. От 28 423 283,49 лева общият размер на безвъзмездната финансова помощ по подмярката стана 69 162 597,49 лева Така се даде опция за финансиране на всички възможни планове по подмярка 7.6, които са получили минималния брой точки по критериите за оценка и отговарящи на условията за допустимост.

От оценените на административно сходство и допустимост 133 плана, до идващия стадий на разглеждане – техническа и финансова оценка, минават 109 плана. 24 са плановете, които не минават на следващ стадий.

На интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “ е оповестен – техническа и финансова оценка.

ДФЗ – РА ще изпрати посредством ИСУН уведомителни писма за недопускане до техническа и финансова оценка на претендентите, чиито планови оферти попадат в листата. В едноседмичен период след приемането им, претендентите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния шеф на Фонда.

След привършване на процедурата по обжалване, за допустимите планови оферти ще бъде осъществена техническа и финансова оценка и издаване на оценителен отчет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР