Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) напомня,

...
Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) напомня,
Коментари Харесай

Производителите на картофи, лук и чесън трябва да докажат реализирана продукция по обвързаната подкрепа до 31 януари

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА) припомня, че до 31 януари 2022 година аграрни производители, кандидатствали по схемата за обвързана поддръжка за картофи, лук и чесън (СЗ – КЛЧ) за Кампания 2021, би трябвало да подадат декларация по пример и да дават документи, които потвърждават минимални добиви и реализация на създадената продукция, според член 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 година Документи се одобряват в отдел „ Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне “ (ПСМП) в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

До момента от 2 907 претенденти по схемите за обвързано подкрепяне за картофи, лук и чесън (СЗ – КЛЧ) 1 356 са подали декларация.

Припомняме, че, доказващи реализацията на създадената продукция, са налични за евакуиране и попълване на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “. При попълване на приложения файл не се сплотяват редове, не се прибавят работни страници и по никакъв метод не се трансформира формàта на заложената таблица. Попълненият списък по пример се подава на електронен и книжен притежател, съпроводен от копия на описаните документи.

Документите за осъществена продукция по схемата СЗ – КЛЧ следва да са издадени в интервала от 01.02.2021 година до 31.01.2022 година за Кампания 2021.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната ДФЗ дава опция на претендентите по схемата СЗ – КЛЧ (картофи, лук и чесън) да изпратят електронен списък на документите и техните сканирани копия по e-mail на съответната регионална дирекция на Държавна фирма „ Земеделие “ по непрекъснат адрес на претендента (за физически лица) или по адрес на ръководство (за Едноличен търговец и юридически лица) не по-късно от 17:30 часа на 26.01.2022 година Големината на атачмънтите в едно с електронния списък не би трябвало да надвишава 12 МВ. В случай, че файловете са по-големи от 12 МВ, е належащо претендентът да ги изпрати с повече от един е-mail.
са оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Не подлежат на подкрепяне претендентите по схемата СЗ – КЛЧ, които не са дали декларация и списък по пример, одобрен от изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " за създадената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които потвърждават нейната реализация в интервала по член 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР