Държавен фонд "Земеделие" преведе над 24 млн. лв. (24 174

...
Държавен фонд "Земеделие" преведе над 24 млн. лв. (24 174
Коментари Харесай

Козевъди и овцевъди получиха над 24 млн. лв. по схемата за преходна национална помощ

Държавен фонд "Земеделие " преведе над 24 млн. лева (24 174 449 лева.) на 5 835 животновъди, декларирали схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3), за Кампания 2020. Това оповестиха от пресцентъра на Държавна фирма "Земеделие ".

Ставката за заплащане за едно възможно за подкрепяне по ПНДЖ3 животно е в размер на 37,93 лева и е избрана със заповед на министъра на земеделието, храните и горите.

Фонд "Земеделие " имаше подготвеност да изплати дотациите по схемата още на 26 октомври, както беше заложено в индикативния график, само че се наложи да се изчака актуализацията на данните за животните в системата ВетИС на БАБХ, се показва в известието.

Право на подкрепяне по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и за кози-майки имат претенденти, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече животни и дават отговор на условията на член 39 от НАРЕДБА номер 3 от 17.02.2015 година за изискванията и реда за използване на схемите за директни заплащания.

Преходна национална помощ се отпуска единствено за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 година, като оптималния бюджет съставлява намаляваща функционалност от утвърждения от Европейска комисия бюджет за схемите за национални доплащания за посочената година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР