Държавен фонд Земеделие“ изплати близо 20 млн. лева на животновъдите,

...
Държавен фонд Земеделие“ изплати близо 20 млн. лева на животновъдите,
Коментари Харесай

Фонд Земеделие изплати 20 млн. лв. на животновъдите по схемата de minimis

Държавен фонд „ Земеделие “ изплати близо 20 млн. лв. на животновъдите, които съумяха да подадат документите си за подкрепяне по схемата de minimis до 28 февруари.

Тези средства (19 431 786 лева.) са изплатени по държавната помощ de minimis за земеделските стопани, които отглеждат крави, юници, биволи, овце-майки и кози-майки. Средствата са преведени на 10 310 аграрни стопани, подали заявление за подкрепяне до 28 февруари 2022 година, в това число.

Така на процедура 80% от избраната за тази помощ сума е изплатена предварително.

От Държавна фирма " Земеделия " напомнят, че предвид на влошената икономическа конюнктура в страната и заради гледище на браншовите асоциации в бранш „ Животновъдство “, бяха изменени напътствията по помощта. По този метод стана допустимо животновъдите, подали заявление за подкрепяне до 28 февруари 2022 година, да получат финансова помощ до 7 март 2022 г.

За всички останали претенденти, които подават своите заявки до планувания краен период на приема по схемата - 11 март 2022 година, се планува помощта да бъде изплатена до 30 март 2022 г.

Утвърденият бюджет по държавната помощ е в размер на 24 млн. лева.

За помощта могат да аплайват стопани с възможни за подкрепяне животни по схемите за обвързано подкрепяне за животни за Кампания 2021 или по Преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3). Животновъдите се подкрепят за допустимия брой животни, след инспекция за реализация по схемите за обвързано подкрепяне за животни за Кампания 2021 или (ПНДЖ3).

Целта на държавната помощ е да покрие част от индустриалните разноски по развъждане на животните, показват от Държавна фирма " Земеделие ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР