Държавен фонд Земеделие е направил проверка на близо една пета

...
Държавен фонд Земеделие е направил проверка на близо една пета
Коментари Харесай

ДФЗ е проверил близо 20% от къщите за гости, наложени са санкции за над 10 милиона лева

Държавен фонд " Земеделие " е направил инспекция на близо една пета от къщите за посетители, разгласи на държавното съвещание министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.

" И в случай че се откри, че имаме пропуски в докладите, пропуски в използването по предопределение от позиция на уговорката, който е стихотворец, ще бъдат налагани съответни финансови корекции или още веднъж цялостно възобновяване на сумата ".

Порожанов осведоми, че в остарелия Програмен интервал 2007-2013 година са направени 746 къщи за посетители в обитаеми места, избрани в ПРСР, отвън националните курорти. До момента са тествани над 110 къщи за посетители,  като са наложени наказания за над 10 милиона лв. за възобновяване, като над 9 милиона са за цялостно възобновяване на дотацията за над 32 къщи. 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов сподели, че при някои от парцелите, които са рискови, ще бъдат тествани и строителите: 

" Правят се надлежно насрещни инспекции в общините дали там са плащани съответните туристически налози, дали са вписани в районните полицейски ръководства настанените лица, само че това към този момент е в развой на работа. След изработен разбор там, където има изведен по-голям риск, ще бъдат направени насрещни инспекции и на изпълнителите и строителите на самите къщи за посетители, тъй че да обхване в цялостен размер тези обекти ".

 

" Има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно, безкомпромисно ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание във връзка инспекциите. Премиерът посочи, че задачата на програмата е била да подкрепя туризма и доста от къщите се употребяват по предопределение. Министър-председателят означи, че се ревизират всички къщи. " Разпоредил съм и бизнес-плановете да им ревизират, тъй като по бизнес-план те би трябвало да имат избран брой нощувки, дали са спазени или не ", добави министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР