Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) ще преведе утре на земеделските производители

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) ще преведе утре на земеделските производители
Коментари Харесай

ДФ Земеделие изплаща утре субсидиите на производителите на плодове и зеленчуци за Кампания 2021

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) ще преведе на следващия ден на земеделските производители средствата по схемите за обвързана поддръжка за плодове и зеленчуци за Кампания 2021. Това разгласи изпълнителният шеф на Разплащателната организация Николай Каварджиклиев по време на среща с браншовите организации от бранш " Плодове и зеленчуци ", оповестиха от ДФЗ.

Той увери стопаните, че институцията работи на цялостни обороти и няма да има закъснение на заплащанията по нито една скица или мярка, която фондът управлява. Индикативният график за директните заплащания за Кампания 2021 е оповестен на уеб страницата на институцията, а до края на юни земеделските производители ще получат заплащания за съвсем 1 милиарда лв..



По време на срещата браншовите асоциации разискаха с управлението на фонда проблемите, пред които е изправен секторът през днешния ден. " Наясно съм с вашите усложнения, които не са малко. Като се стартира от пандемията от COVID-19 и се стигне до напрежението, разследване на войната сред Русия и Украйна, на които сме очевидци през последните две седмици. Редом с тях са повишаващите се цени на енергоносителите, на горива, торове, препарати за растителна отбрана, както и компликациите, свързани с обезпечаване на работна ръка ", сподели Николай Каварджиклиев. Той съобщи, че институцията ще работи оптимално транспарантно, в поддръжка и в партньорство с българските аграрни производители и агробизнеса.

Ръководството на ДФЗ пое ангажимент да организира регулярни срещи с браншовите асоциации. Целта е стопаните да бъдат навреме осведомени за процесите на обработка на плановете. Така земеделските стопани ще могат да създадат нужните планове и прогнози за по-коректно осъществяване на капиталовите си планове, което ще докара и по възстановяване на тяхната конкурентоспособност, се споделя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР