Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) съобщи, че е превел 45 539

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) съобщи, че е превел 45 539
Коментари Харесай

Над 45 млн. лева са изплатени на земеделски стопани заради войната в Украйна


Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) заяви, че е превел 45 539 958 лв. по подмярка 22.1 " Извънредно краткотрайно подкрепяне за земеделските стопани, които са изключително наранени от последствията от съветското настъпление в Украйна " от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020. Средства са получили 31 354 аграрни стопани.

От ДФЗ напомнят, че срокът за банкет на заявки за подкрепяне по подмярката бе от 22 ноември до 5 декември в това число, а обработката им е осъществена в границите на 2 седмици. 

Финансовата помощ се дава под формата на еднократно заплащане, като един аграрни собственик може да получи помощ в размер на не повече от левовата равноценност на 15 000 евро.

При установяване на оптималния размер на помощта, Държавен фонд " Земеделие " взема поради подпомагането и по останалите две помощи по отношение на следствията от войната в Украйна - нотифицираната скица за държавна помощ " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ", както и помощта за стопани от браншове " Свиневъдство ", " Птицевъдство ", лозаро-винарския бранш и оранжерийното произвеждане на зеленчуци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР