Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати близо 2,8 млн. лв. (2

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) изплати близо 2,8 млн. лв. (2
Коментари Харесай

Иновативни рибарски проекти получиха финансиране за близо 2.8 млн. лева

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) изплати близо 2,8 млн. лева (2 782 319 лева.) на 15 бенефициери по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 (ПМДР 2014-2020).

От тях по сметките на 12 претенденти, които извършват обществени планове, са преведени 2 487 073 лева Останалите 3 плана, по които са осъществени позволения в размер на 295 246 лева се извършват от частни претенденти.

На Изпълнителна Агенция „ Морска Администрация “ са изплатени 664 353 лева по Мярка 6.1 „ Интегрирано морско наблюдаване “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за създаване на национална инфраструктура и доставка, апаратура и персонализация на графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване. Системата ще разреши реализирането на трансграничен и транссекторен продан на информация, в границите на Р България и Европейския съюз, основана на модела за данни на CISE.

843 004 лева са преведени на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА), бенефициер по пет плана по ПМДР 2014-2020. Субсидиите покриват част от разноските, направени от ИАРА, за закупуване на марки за уредите на лицата с разрешителни за осъществяване на икономически лов на риба, надграждане на функционалния обсег на електронния транспортен съд на Агенцията, както и други действия.

На Община Оряхово са изплатени 171 471 лева по размер 1.8 „ Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни тържища и лодкостоянки “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за построяването на лодкостоянка за 34 броя лодки.

Най-голямото заплащане, в размер на 225 335 лева, е на Община Поморие по размер 4 „ Инвестиции в качеството на живот и привлекателността на рибарския регион “ от Стратегията за водено от общностите локално развиване на МИРГ „ Поморие “. Безвъзмездната финансова помощ е за построено водно атракционно оборудване „ Плаващ музикален шадраван, вид „ Водно шоу “ в Поморийски залив.

На бенефициер по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 по размер 1.6 „ Опазване и възобновяване на морското биологично многообразие и екосистеми и компенсационни режими в границите на устойчивите риболовни действия “ са изплатени 138 320 лева Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за възстановяване положението на морската среда в акваторията на територията на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик, посредством събиране на боклуци и изгубени риболовни уреди.

126 488 лв. са изплатени на бенефициер по размер 2.5 „ Аквакултури, осигуряващи екологични услуги “ под формата на отплата на компанията за загуби на доходи от продукцията си, вследствие на действия за развиване на аквакултури съобразени със характерните условия за ръководство на предпазени зони по „ Натура 2000 “.

30 438 лева са преведени на бенефициер  по размер 2.2 „ Продуктивни вложения в аквакултурите – Сектор „ Малки планове “ за закупуване на дизелов генератор и мотокар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР