Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) е разкрил измама за около 14

...
Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) е разкрил измама за около 14
Коментари Харесай

Измама за 14 млн. лв. с фалшиво декларирани 11 000 дка със зеленчуци

Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) е разкрил машинация за към 14 млн. лева Става въпрос за декларирани 11 000 декара земи от 541 фермери, които по документи са отглеждали зеленчуци, само че при инспекциите на място такива не са били открити. Това излиза наяве от изявление на Васил Грудев, изпълнителен шеф на ДФЗ пред sinor.bg.

Разкриването на измамите е станало след получени голям брой сигнали от разнообразни краища на страната в ДФЗ.

До предходната година инспекциите за приемането на дотацията по обвързаната поддръжка за произвеждане на зеленчуци е ставала въз основа на инспекция на подадените документи за осъществена продукция. Инспекциите на място са били единствено върху 5% от декларираните площи за подкрепяне.

След промяната на управлението на ДФЗ в средата на юли теренните инспекции са били увеличени на 20% върху декларираните площи. Заради всеобщите случаи на измами обаче са обхванати половината от декларираните площи, излиза наяве от обясненията на Васил Грудев.

" Резултатите от инспекциите за жал не са положителни, по тази причина фермерите би трябвало да знаят, че няма да получат дотации за тези площи ", споделя шефът на ДФЗ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР