Държавата затъва заради неподготвени хора в администрацията на всички равнища

...
Държавата затъва заради неподготвени хора в администрацията на всички равнища
Коментари Харесай

Държавата затъва заради неподготвени кадри, констатира Татяна Дончева

Държавата затъва поради неподготвени хора в администрацията на всички нива - от министри до надзиратели в пандизите. Това разяснява Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ", в утринния блок на БиТиВи.

" Държавните институции са цялостни с хора, които не са готови за работата , която им е предоставена и за която получават заплати. Цели браншове се управляват от хора, които знаят доста по-малко от подчинените си , а тези подчинени знаят доста малко за това, което им е належащо ", проанализира тя тежкото състояние в държавните институции.

" В този безпорядък и безвластие какво очаквате ? Давате страната на мутрите , които да си я парчетосат, и най-после казвате: Ау, какъв смут. Днес вият като коли за спешна помощ едни публицисти, политолози и всевъзможни други, които а ктивно спомагаха това да се случи - да дойдат мутрите , да се укрепят ", уточни Татяна Дончева.

Според нея в политическата сфера " необразованите отиват към още по-неграмотни ".

" Пеевски държи на верижка половината кабинет... Борисов се е натресъл в тази обстановка и той няма по какъв начин да се оправи ", уверена е Дончева.

" От Европа има едни пари, които идват тук. Едната част се връщат в Европа по неведоми критерии, а другата се разпределят сред трима души тук . И каквото вършат тримата души тук, това го вършат и тези в Европа, които дават парите ", уточни още Дончева.

" Няма по какъв начин да бъде измислено държавно управление, по-зависимо от външни ползи. Когато външните ползи ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, предишното, вие сте безусловно прочетена книга ", безапелационна беше тя.

По думите ѝ, в последните 10 години има доста сериозна кадрова рецесия в ръководството на пандизите, която се задълбочава. Зам.-министърът, който дава отговор за пандизите, е от квотата на " Обединени патриоти ". Завършил е " История " във Великотърновския университет, преподавал е там, взема тапия и от Юридическия факултет. По-късно взема и диплома за експерт по национална сигурност от Военната академия " Георги Раковски ". Не е работил нито ден, нито час в никаква система , акцентира Дончева и посочи: " Той няма хабер от тази работа . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР