Държавата застана зад гърба ни. Днес е хубав ден, жалко,

...
Държавата застана зад гърба ни. Днес е хубав ден, жалко,
Коментари Харесай

След срещата с Борисов - връщат договорите на Емко с...

Държавата застана зад тила ни. Днес е прекрасен ден, тъпо, че настъпи късно, трябваше да се срещнем по-рано с премиера Борисов. Това сподели на брифинг в Министерски съвет притежателят на " Емко " Емелиян Гебрев. Той изясни, че се е стигнало до единодушие да не се разрушава повече престижа на страната в очите на задграничните вложители. Работници от " Емко " направиха 12 митинга поради отнетите лицензи и контракти, с което опазиха правото си на труд, написа dir.bg.

Гебрев се надява и отсега нататък да работи сполучливо с страната, само че акцентира, че външните пазари за търговия с оръжие са комплицирано нещо.

Само преди дни вицепремиерът Валери Симеонов призна, че " Емко " има проблеми за търговия с американски компании. В същото време той прикани да не се шуми по случая, защото това обслужвало нашия съперник в този бизнес Русия.

" Убеден съм, че случилото се с нас няма да се повтори с други компании от сектора. Държавата застава зад нас и в този момент се усещаме мощни при излизането ни на интернационалните пазари. Отменихме митинга за на следващия ден, благодаря на премиера Борисов за съдействието ", сподели още Гебрев.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов изясни, че се връщат договорите на " Емко " с Кинтекс и ще се работи за подписването на нови контракти.

Премиерът Борисов напомни, че преди няколко години военните фабрики нямаха работа, служащите стачкуваха за заплати, само че в този момент ситуацията се е трансформирало.

" Седнахме дружно с служащите от завода и с сътрудниците от Кинтекс и намерихме решение. На нас са ни благи както държавните, по този начин и частните предприятия. Не е имало рекет и напън ", добави Борисов.

Той уточни, че виновност за създалото се състояние има и в трите страни - Гебрев, Караниколов и Кинтекс.

Само преди дни обаче министър председателят Борисов разгласи, че не се интересува от частните оръжейни компании, а са му по-мили държавните. Точно тогава и ВМЗ Сопот получи индийската поръчка на " Емко ".
тагове Бойко Борисов контракт Емко Кинтекс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР