Държавата за пръв път от години си влезе в ролята,

...
Държавата за пръв път от години си влезе в ролята,
Коментари Харесай

1000 лева глоба за паркиране на плаж „Вромос“, но санкцията падна заради грешка на полицай

Държавата за пръв път от години си влезе в ролята, само че напъните бяха провалени от неопитен контрольор от районно управление (на МВР) Созопол

Държавата най-сетне е пробвала да постави ред с противозаконното къмпингувате на плаж „ Вромос “, където от ранна пролет до късна есен може да бъдат видяни десетки коли, паркирани върху дюните и горичката над Черноморец.

Туристите обикновено  оставят след себе си невиждана кочина. От години локалните поданици зоват този проблем да се реши, само че подхванатите до момента ограничения, бяха прекомерно меки и не по никакъв метод не дисциплинираха нарушителите.

През април м.г. със заповед на тогавашния регионален шеф Стойко Танков е образувана комисия, която е направила инспекция на място . В нея са взели участие представители на Областна администрация, районно управление (на МВР) Созопол и Държавен фонд „ Земеделие “.

На място са били осъществени директни геодезически измервания, снимани са всички МПС-та, които по мнение на проверяващите са попадали или на територията на плажната линия или в дюните.

Всяко едно транспортно средство е било снимано с GPS точка, а измерванията осъществени с професионален GNSS правоприемник. Установени са редица извършители .

На собственика на джип Мерцедес МЛ 320 е формиран акт от 1000 лв. , тъй като е паркирал върху дюни.

Дотук всичко е минало като по учебник, до момента в който преписката не е попаднала в ръцете на полицейски контрольор К.Г. от районно управление (на МВР) Созопол.

Той открил притежателя на Мерцедеса, само че не е спазил цялата процедура , която изисква да му изпрати покана за сформиране на акт, въз основата на който след това е издадено и наказателното разпореждане за 1000 лв., подписано от тогавашния шеф на районно управление (на МВР) Созопол. 

„ Налице е  значително нарушаване на процедурата. Видно от показанията на самия актосъставител, същият е съставил АУАН и го е връчил на притежателя на автомобила. Производството по Закон за административните нарушения и наказания е от углавен темперамент и съдържа задържителни форми за присъединяване на уличеното и привлечено към административно-наказателна отговорност лице. Императивната наредба изисква наличие на нарушителя при сформиране на АУАН “, написа в претекстовете си Районния съд на Бургас и анулира санкцията.

Не е ясно какъв брой лица са санкционирани при тази инспекция и дали най-малко при тях е спазена процедурата, само че е реалност, че страната за пръв път от години се пробва да вкара ред на „ Вромос “.

Слабата подготовка и непознаването на материята от страна на полицейския контрольор от Созопол (според решението на Районния съд в Бургас, б.а.), обаче е провалила акцията.

ФАКСИМИЛЕ ОТ РЕШЕНИЕТО НА БУРГАСКИЯ РАЙОНЕН СЪД:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР