Държавата все още не е изпратила в съда в Страсбург

...
Държавата все още не е изпратила в съда в Страсбург
Коментари Харесай

Срокът за споразумение с държавата за „царските имоти” изтича след 2 дни

Държавата към момента не е изпратила в съда в Страсбург мнението си за съглашение със Симеон Сакскобургготски по проблема за „ царските имоти”. Срокът, който ни дефинираха от Европейския съд по правата на индивида, изтича в четвъртък.

От Министерството на правораздаването обясниха, че все още не е обсъждано подписване на приятелско съглашение по делото.
Сакскобургготски: Заслужавам ли да ме лишат от моя дом? 55 години съм живял и без тези парцели, безапелационен е някогашният министър председател в изказване на персоналния си уебсайт
Личните парцели на Симеон Сакскобургготски и семейството му са отделени в обособена рубрика в единствения лист, прилаган към всички каузи за парцелите на фамилията. От него излиза наяве, че тези парцели са били държавни единствено в интервала на социализма съгласно юриста на Сакскобургготски Валя Гигова.

„ Не може всеки български жител, комуто са лишили благосъстоятелност без юридически акт, да може да си възвърне парцела, а пък Царя да не може”, означи тя.

Адвокатите дефинират и като нелепи изказванията на държавната отбрана, че не може да се откри еднаквост на парцелите, закупени от цар Фердинанд с двореца „ Врана”, тъй като имало единствено документи за ниви и ливади.
Адвокатът на страната по „ царските парцели ”: Доказано е, че са били държавни и постоянно са били По думите й други наследници на Фердинанд не са предявили искания
„ Става дума за ниви в местността Горни Лозен. Горни Лозен не е „ Врана”, съобщи юристът на страната Мариана Попова. „ А в актовете на нашите предци какво написа – жълтите павета ли? Напротив, написа също ниви и ливади”, попита Валя Гигова.

От другата седмица стартира да тече едномесечният период, в който Сакскобургготски ще би трябвало да се срещнат със мнението на държавното управление и да изискат обезщетение от съда в Страсбург. Решението на съда може да пристигна и след година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР