Държавата влиза в ролята на бухалка в безпрецедентен опит да

...
Държавата влиза в ролята на бухалка в безпрецедентен опит да
Коментари Харесай

Държавата унищожава частен бизнес и работи срещу "Левски", твърди холдингът на Божков

Държавата влиза в ролята на " бухалка " в невиждан опит да бъде погубен работещ бизнес, внесъл в страната под формата на налози, такси и заплатен лиценз стотици милиони, това се споделя в позиция на притежавания от Васил Божков " Нове холдинг ". В нея се показва и че явно някой желае да постави ръка на футболния тим " Левски ", тъкмо когато той е избавен от банкрут и върви към стабилизация и финансова самостоятелност.

Позицията се появява в деня, в който основният прокурор Иван Гешев разгласи, че на Васил Божков са повдигнати седем обвинявания и той ще бъде разгласен за интернационално търсене, тъй като е отвън страната. По-рано през днешния ден акции на прокуратурата имаше в постройката на " Нове холдинг " и офиса на " Национална лотария ".

В същото време Народното събрание одобри на първо четене текстове, които плануват лотарийни игри да се провеждат единствено от държавна компания, а тъкмо другите сходни игри са главният бизнес на Васил Божков в последните години.

По-рано денем в изявление за Би Ти Ви Васил Божков сподели, че от 30 години прави бизнес в България макар политиката. " Явно този път твърдо са решили да ме отстранен. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес ", добави той.

Ето и цялостният текст на позицията

Показната акция в офисите на обвързваните с господин Васил Божков компании и повдигнатите обвинявания целят наложително да бъде лишен легален бизнес. Налага се внушението, че ние сме отговорни за нещо до доказване на противното.

Свидетели сме на синхронизирани дейности сред публични държавни институции, представители на ръководещите и частните ползи на някогашни сътрудници, а точно Боян и Цветомир Найденови - притежатели на
казина и съдружници в наши компании.

И досега господин Божков и юридическия му екип не са получили никакви публични документи, нито са били известени по какъвто и да било формален метод за повдигнатите против него обвинявания.

С досегашните си дейности, става явно, че страната влиза в ролята на " бухалка " и за задачата не се пестят средства - от измисления сигнал, послужил за фиктивен мотив за всички последвали дейни мероприятия, през признатия на първо четене законопроект за
хазарта, който цели противоконституционно налагане на държавен монопол, до репресивните акции на властимащите против бизнеса ни и неговите притежатели.

Различни институции са правили разнообразни инспекции на всички лотарийни игри през годините и ние постоянно сме съдействали на управляващите. Приветстваме всяка инспекция и сме предоставяли всяка изискана от нас информация без закъснение. Нещо повече - нашите компании са свързани непосредствено с Национална агенция за приходите и цялата информация идва при тях онлайн в действително време.

Отново ще напомним, че Агенцията за държавна и финансова ревизия откри, че няма нарушаване на закона при плащаните от нас такси. Ние сме спазили буквата на закона и нямаме неплатени отговорности към страната. Това удостоверява и финансовия министър и цялото министерство на финансите посредством подписаните персонално от тях месечни отчетни информации в продължение на години.

Припомняме, че известните към този момент ремонти в Закона за
хазарта са признати от ГЕРБ и са стимулирани от финансовия министър Владислав Горанов през 2014 година Комисията по хазарта е на послушание на финансовото министерство и през целия интервал, който официално се проверява, министър на финансите е бил Владислав Горанов.

Свидетели сме на невиждан опит да бъде погубен работещ бизнес, който през годините е внесъл в страната под формата на налози, такси и заплатен лиценз стотици милиони. Очевидно някой желае да постави ръка на футболен клуб " Левски ", тъкмо сега, в който клуба бе избавен от банкрут и върви към стабилизация и финансова самостоятелност.

България е европейска страна, а безцеремонното тъпчене на закони и правила от страна на институциите е очевиден знак и следващ образец, че жителите и фирмите във всеки един миг могат да бъдат ограбени и репресирани.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (66)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР