Държавата влиза като регулатор на цените на хляба и горивата,

...
Държавата влиза като регулатор на цените на хляба и горивата,
Коментари Харесай

Кукушева също успокои българските граждани

Държавата влиза като регулатор на цените на хляба и горивата, сподели в изявление за bTV министър председателят Кирил Петков.

" След осъществена инспекция стана ясно, че в България има 3 милиона тона пшеница. Това количество е прекомерно доста, с цел да бъде непокътнато и да бъде прекратен износът “, изясни Марияна Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Именно по тази причина е взето решение 1,5 милиона пшеница – хлебна и фуражна, да бъде изкупена от Държавен запас през Софийската стокова борса и 1,5 милиона тона пшеница да бъде продадена на външни пазари.

" Това е безусловно непотребна пшеница. Това значи застраховане на хлебния баланс на страната до месец юни 2023 година “, разясни Кукушева.

Тя подсигурява, че българските жители няма да останат без самун. По думите ѝ заледяване на цените на свободния пазар е безусловно невероятно.

" В случая приказваме за компонентни в ценообразуването на хляба, които порастват. Тъй като порастват цените на енергоизточниците, на петрола, което е извънредно значимо, тъй като хлябът има най-тежката логистика “, изясни още Марияна Кукушева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР