Държавата вдига двойно бюджета за борба с градушките с отчисления

...
Държавата вдига двойно бюджета за борба с градушките с отчисления
Коментари Харесай

Парите от „Автокаско“ - отиват за борба с градушките

Държавата подвига двойно бюджета за битка с градушките с отчисления от застраховки.

Още един противоречив законопроект, който постанова нови тежести върху бизнеса и жителите, е на път да влезе в Народното събрание. " До края на тази сесия в Народното събрание ще бъде импортиран планът на закон за предварителна защита от неподходящи климатични събития в земеделието ", съобщи неотдавна министърът на земеделието Румен Порожанов. Той е твърдо решен да направи това, макар рецензиите на застрахователните компании по новите разпореждания, отправени по време на публичното им разискване, написа в. „ Сега “.

С новия закон страната има намерение да сътвори държавно дружество, което ще ръководи специфичен фонд за финансиране на дейностите по битка с градушките. Фондът ще се цялостни от няколко източника. В него ще влизат средствата, които сега страната отделя, плюс наложителни вноски от земеделските стопани - по 0.50 лева на декар. Освен това застрахователните компании ще бъдат задължени със самобитен нов данък - те ще превеждат 0.8% от премийния доход по Автокаско и имуществените застраховки против пожар, наводнения и обири.

Намеренията са по този начин от следващата година да се вдигнат двойно средствата за битка с градушките - от сегашните 13.7 млн. лева, които се обезпечават от бюджета, на 28 млн. лева От тях 6 млн. лева би трябвало да бъдат обезпечени от застрахователните компании. Те от своя страна незабавно пресметнаха, че това ще докара до повишаване с към 5% на едни от най-масовите застраховки - каско и имуществените.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР