Държавата в момента не е функция на обществения интерес, а

...
Държавата в момента не е функция на обществения интерес, а
Коментари Харесай

Москов и Цветанов: Румен Радев и БСП не са и не трябва да бъдат бъдещето на България |

Държавата сега не е функционалност на публичния интерес, а дружно с президента слагат финансовия интерес на някои лечебни заведения пред интереса на обществото. Не одобряваме за обикновено двама здравни министри – някогашен и сегашен, да спорят по кое време смъртността е била по-голяма и да доведат обществото до там да се дели на имунизирани и неимунизирани, а тези две половини безусловно да се ненавиждат между тях. В това са безапелационни водачите на Национално обединяване на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов.

„ Грешни политически решения унищожиха напъните на здравната просвета, тъй като някои смятаха единствено електоралните настройки и това, което е по-лесно да се приказва на хората. Много са тези, които употребяват страховете на хората, за своите предизборни победи. Първо би трябвало да се съберем като общество. Но това може да стане единствено в случай, че хората имат доверие на науката. Това може да стане само със мощна и целенасочена акция. От Национално обединяване на десницата имаме вяра, че имунизацията е единственият метод да се върнем към естественото си битие и не преставаме да повтаряме това, без значение какъв брой гласове ще ни коства “, безапелационен е Цветан Цветанов.

„ От самото начало приказваме за нуждата от една смислена, целенасочена осведомителна акция, а не парите да се дават за PR. Кампания, която да даде опция на хората да създадат осведомен избор за себе си и такава, каквато е ориентирана към разпръскване на страховете на хората “, уверени са Москов и Цветанов. Когато индивидът споделя: „ Имам високо кръвно и други болести “, страната му споделя: „ Ето ти електронен часовник “, вместо да му обясни всички изгоди от това да бъде ваксиниран.

„ Няма да се уморим да повтаряме какъв брой значима е имунизацията “, безапелационни са претендентите за президент и вицепрезидент Горан Благоев и доктор Ивелина Георгиева. От старопрестолния град Горан Благоев насочи апел към всички участници в изборите да спрат предизборно и популистки да лъжат хората. „ Недопустимо е политици да пускат в послание подправени вести, а такова говорене взривява връзките “, безапелационен бе Горан Благоев.

„ Липсата на водачество – и при започване на коронавирус рецесията, и в този момент - държи българите в затворен кръг. Без да се назоваваме ляво или смяна, ние сме хора с десни решения “, обявиха Благоев и Георгиева и прецизираха, че при една смислена акция още след Нова година животът може да се върне към своята нормалност.

„ Ние сме с проваксърски настроения и не се боим, че по този начин ще изгубим гласоподаватели. Затова призовахме другите партии да се обединим в една осведомителна акция по тематиката, само че малко на брой откликнаха. Други от ефира не престават да леят антиваксърски настроения и да объркват хората “, акцентира претендентът за вицепрезидент на Националното обединяване на десницата доктор Ивелина Георгиева.

По проблемите с имунизацията и достъпa до информация приказва и доктор Петър Москов. Според него концепцията 90% от популацията да се имунизира е нереална и няма да се осъществя. „ Следователно това, което прави държавното управление сега, не може да продължава до безкрайност. За мен до Нова година мобилни екипи би трябвало да обикалят дребните обитаеми места и да осведомят хората, а след нова година всички ограничавания да паднат. Да спрем да се ненавиждаме и да продължим напред, да се оправяме всеки свободен с избора си “, съобщи доктор Москов. Според него болничната система не е толкоз натоварена, колкото се показва – той беше безапелационен, че са натоварени единствено някои лечебни заведения, до момента в който други са в планова отмора.

От Националното обединяване на десницата са безапелационни, че Румен Радев и Българска социалистическа партия не са и не би трябвало да бъдат бъдещето на България.

„ Аз помня годините, в които Българска социалистическа партия управляваше - и това не докара до нищо положително народа ни “, акцентира доктор Петър Москов.

„ Румен Радев се пробва да легитимира креатурите на някогашната Държавна сигурност. Те са десетки и в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата му за втори президентски мандат. Единението на българите би трябвало да мине през достоверния прочит на предишното. Затова ние настояваме за закон за лустрацията – по този начин ще се пресече коренът на българската олигархия. Тези хора сега са на всички равнища на публичния живот. Така ще има изясненост кой кой е и в медиите. Дори и в Българска академия на науките има някогашни чиновници от Държавна сигурност, които унищожават научни кариери “, сподели претендентът за президент на Национално обединяване на десницата Горан Благоев.

Избори ноември 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР