Държавата, в лицето на ММС и Сердика спортни имоти, и

...
Държавата, в лицето на ММС и Сердика спортни имоти, и
Коментари Харесай

Министър Лечева: Работим в пълен синхрон с ЦСКА за стадиона

Държавата, в лицето на ММС и " Сердика спортни парцели ", и футболен клуб ЦСКА работят в цялостен синхрон за започване на строителството и реконструкцията на стадион " Българска войска " и довеждането на плана до сполучлив край. Това отговори министър Лечева на въпрос за процеса на реорганизация и строителство на стадиона в Борисовата градина.

" За да бъде изпълнено решението само че Министерския съвет, " Сердика спортни парцели " ЕАД и ПФК " ЦСКА " ЕАД подписаха на 6 декември 2022 година меморандум за основаването на взаимно сдружение за строителството на нов стадион на футболния клуб. Със съглашението двете страни се ангажират с съответни стъпки и периоди по отношение на учредяването на взаимното сдружение.

Създадени са условия ПФК " ЦСКА " ЕАД да продължи с активността по планиране на стадиона, до момента в който продължава юридическото оформяне на съответните документи и процедурата по регистриране на взаимното сдружение в Търговския указател ", обясни пред депутатите Весела Лечева и още веднъж подсети, че " Сердика спортни парцели " ЕАД, чийто принципал е ММС, не поема задължения по отношение на финансирането на бъдещото строителство, което би трябвало да бъде обезпечено напълно от футболния клуб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР