Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и

...
Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

Трайчо Трайков не успя да докаже произхода на 2,4 милиона лева, КОНПИ поиска отнемането им

Държавата в лицето на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за лишаване на 2 400 000 лв. от някогашния министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Причината е, че Трайков не е съумял в период да потвърди произхода на сумата. Делото към този момент е разпределено на 4-ти състав - Гражданско поделение и ще се гледа от арбитър Анастасова, оповестиха от съда.
Бившият министър на стопанската система и някогашен претендент за президент попадна под ударите на закона след инспекция, почнала при започване на 2017 година КПКОНПИ откри противоречие сред заявените приходи и активи, и действителните му доходи Антикорупционната комисия е проверила имуществото и приходите на Трайков през последните 10 година
До момента на Трайков бе натрапен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.
Трайков попадна в полезрението на прокуратурата поради обвиняването за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, до момента в който той беше отраслов министър. Заедно с него упрекнати по това произвеждане са предприемачът Иво Прокопиев и някогашният министър на финансите Симеон Дянков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР