Държавата трябва да връчи акт за административно нарушение, а не

...
Държавата трябва да връчи акт за административно нарушение, а не
Коментари Харесай

АЕЖ: Държавата трябва да връчи акт, а не орден на Петьо Блъсков

Държавата би трябвало да връчи акт за административно нарушаване, а не медал на издателя на в. " Труд " Петьо Блъсков, прикани в своя позиция Асоциацията на европейските публицисти – България.

През седмицата по самодейност на министъра на културата Боил Банов държавното управление предложи на президента Румен Радев. Отличието се дава за значими заслуги за развиването на културата, изкуството и науката.

Срамно е трудът на вдъхновяващите учители на обществото да бъде приравнен до този на издател, чийто принос за културата най-малкото заслужава съществено разискване, показва асоциацията. АЕЖ обаче е на мнение, че сходни награди не би трябвало да се дават в подмяна на медиен комфорт.

Организацията напомня, че през седмицата Европейската комисия разгласява отчет за върховенството на закона в България, който съдържа констатацията, че политическият климат не е удобен за самостоятелните медии и доста медийни притежатели избират да бъдат близки до държавното управление. С “ъществен въпрос е дали държавните оценки не се употребяват като един от инструментите властта да държи тези притежатели в близкото си обграждане “, написа АЕЖ.

Европейската комисия показва като проблем натиска, както върху самостоятелни публицисти, по този начин и върху представители на гражданския бранш чрез оскърбителен акции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР