Държавата трябва да подпомогне всички фирми и домакинства, за да

...
Държавата трябва да подпомогне всички фирми и домакинства, за да
Коментари Харесай

ВМРО: Мораториум върху износа на ток и облагане на свръхпечалбите са задължителни мерки

Държавата би трябвало да подкрепи всички компании и семейства, с цел да поемат сметките си за ток, споделят от партията
„ Прави мощно усещане, че при договарянията за сформиране на кабинет всички страни заобикалят полемиката за най-важните ограничения за преодоляване на цената на тока и компенсиране на пострадалите. Говори се за корупция, за обществено слабите хора, компаниите започнаха да се разделят на нуждаещи се и такива без потребност от държавна помощ, против прекъсването на износа се извадиха десетки причини. Но не чухме явен спор за най-важните неща, които би трябвало да се създадат “.

Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

Партията предлага ограничения против рецесията.

„ Две от ограниченията – мораториумът и облагането на свръхпечалбите са част от изложените стъпки от Вътрешна македонска революционна организация още през лятото. За повдигната по време на договарянията за държавно управление тематика, обвързвана с спомагателното подкрепяне на обществено слабите фамилии, сме безапелационни, че в този си тип мярката е извънредно популистка и ще налее още пари в маргинализираните групи, които живеят от години на обществената хранилка на страната. За нас всяко българско домакинство и всяка компания би трябвало да получат помощ от страната. Енергийната беднотия визира всички. Привилегии не трябва да се позволяват и ние сме безапелационни в това “, пишат от партията.

През месец юни Вътрешна македонска революционна организация провежда поредност от митинги и автошествия, които продължиха няколко месеца в страната.

„ Тогава ние единствени повдигнахме тематиката със спекулативното повишение на тока, горивата, природния газ и оттова на цените на всички артикули и услуги. Повдигнахме и тематиката за „ Зелената договорка “, която за нас от Вътрешна македонска революционна организация би трябвало да бъде спряна в Брюксел. Нашата позиция за рестарт на плана на АЕЦ „ Белене “ също остава непроменена.

Ето за какво настояваме за:

1. Мораториум върху износа на ток от частни компании, за които всички знаем, че са свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до преодоляване растежа на цените;

2. Облагане на свръхпечалбите на производителите и търговците на електрическа енергия. В момента от цената на тока печелят още веднъж компании, свързани с избрани политически и олигархични кръгове, до момента в който бизнесът и семействата изнемогват;

3. Подпомагане на бизнеса и семействата и никакви привилегии за маргиналите “, се споделя още в позицията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР