Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската държава,

...
Държавата трябва да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската държава,
Коментари Харесай

Нинова: Не сме съгласни кабинетът да е съдружник с Гинка и офшорни компании


Държавата би трябвало да изкупи ЧЕЗ. Не сме съгласни българската страна, българското държавно управление да е съучастник с незнайни офшорни компании, зад които не знаем какво стои, какви капитали стоят. Не сме съгласни да е съучастник с Гинка от Пазарджик.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова посочи, че Българска социалистическа партия си стои зад позицията, че страната би трябвало да изкупи ЧЕЗ. „ Бойко Борисов се уплаши. Видя, че далаверата, която беше замислил, е разкрита и няма да стане и, че народът му се съпротивлява против това “, уточни водачът на Българска социалистическа партия. Тя разяснява, че единствено преди две седмици в Сандански министър председателят Борисов пред Младежи ГЕРБ е декларирал, че това е договорка сред два частни субекта и че страната няма никаква роля там и че ГЕРБ са дясна партия и не изповядват концепцията страната да има роля в стопанската система. Само две седмици по-късно твърди тъкмо противоположното, т.е. пристигна на нашата теза, добави Нинова.

Според нея Гинка Върбакова по време на чуването си в Народното събрание през вчерашния ден е повторила изявления от конференция на ГЕРБ за „ Техноимпекс “. „ Ако някой до през вчерашния ден се е съмнявал кой стои зад Гинка от Пазарджик, след нейното изявление на взаимното съвещание Комисията по енергетика и тази по надзор над службите към този момент няма подозрение. Тя повтори едно към едно изявление от конференции на ГЕРБ “, уточни партийният водач.

Нинова бе безапелационна, че закупуването на „ Техноимпекс “ не влиза в дома на 3 млн. българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметките на ток, нито е националната електрическа мрежа и националната сигурност.

Според Нинова търсенето на отговорни за ЧЕЗ е трансферирало границите на България, което е удар върху европейския ни облик. „ Постоянното търсене на виновност някъде другаде трансферира границите на България. Ясно е, че Българска социалистическа партия няма общо с тази договорка. Докато сме на върха на Европа, ръководители сме на съвета, Борисов забърка интернационален скандал с различен европейски министър председател, прехвърляйки отговорност там. Забърка господин Бабиш в необикновен скандал и както виждате получи си отговора “, съобщи Корнелия Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР