Държавата трябва да има поне блокираща квота, не от 33%,

...
Държавата трябва да има поне блокираща квота, не от 33%,
Коментари Харесай

Сидеров иска държавата да има златна акция в ЧЕЗ

" Държавата би трябвало да има най-малко блокираща квота, не от 33%, а от 34% - по този начин наречената златна акция, с цел да може да управлява действително ЕРП-тата и да има гаранция, че българският консуматор ще бъде предпазен ".

Това сподели съпредседателят на " Обединените патриоти " Волен Сидеров пред публицисти в Народното събрание, който приветства концепцията на премиера Бойко Борисов да има надзорен дял от ЧЕЗ. " Ако Борисов е стигнал до тази концепция - единствено мога да го поздравя ", сподели още водачът на " Атака " и добави, че съгласно него страната би трябвало да има такива дялове и в другите ЕРП-та.

По думите на Сидеров по този начин ще бъде несъмнено, че потребителите ще бъдат предпазени. Той изрази и мнението си, че Българска социалистическа партия е " яхнала тематиката " с покупката на ЧЕЗ от Гинка Върбакова. " Когато преди години аз водех борбата за ЕРП-тата, Българска социалистическа партия ги нямаше ", добави той. 

Самите социалисти отхвърлиха да разясняват срещата сред Върбакова и Борисов, както и каквото и да било друго по случая със договорката, преди да се е провело днешното взаимно съвещание на комисиите по енергетика и за надзор на службите за сигурност по тематиката. 

От Движение за права и свободи също бяха сбити след днешната среща сред премиерa и Върбакова. " Нека да забележим какви дейности са си начертали, да забележим какви са желанията и тогава да се произнесем. Нека да се срещнем с обстоятелствата ", сподели ръководителят на партията Мустафа Карадайъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР