Държавата търси варианти за осигуряване на финансови стимули за лекарите,

...
Държавата търси варианти за осигуряване на финансови стимули за лекарите,
Коментари Харесай

Държавата обмисля финансови стимули за медиците, лекуващи болни от коронавирус

Държавата търси разновидности за обезпечаване на финансови тласъци за лекарите, сестрите и медицинските експерти, които са на първата линия в битката с ковид, сподели през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. Заедно с ръководителя на спешния щаб за битка със болестта ген.-майор Венцислав Мутафчийски, той посети една от фабриките, която стартира произвеждане на защитни дрехи. Вчера беше обявено, че те са минали всички проби, които потвърждават сигурността им.

Днес Борисов получи уверения, че дневно се създават 4 км. плат, а от на следващия ден ще се вършат по 5 км. Фирмата, чието име не беше упоменато, към този момент има на склад 40 км. плат, който ще стигне за производството на 15 хиляди защитни костюма, като производството ще е от още две компании.

" Вече сме в подготвеност да произвеждаме размери. Важното е, че нашата промишленост може да се реорганизира единствено за няколко дни и виновните предприятия оказват помощ да се създаде това, което ни е нужно ", означи Борисов. Той уточни, че цялото произвеждане е проведено за три дни.

Ръководителят на предприятието акцентира, че е спрял всички външни контракти, в това число и за експорт, с цел да се оправи с поставената от държавното управление задача. Защитните костюми са за многократна приложимост, като могат да се обличат 50 пъти. Те ще заместят костюмите за еднократна приложимост, които са импорт и са на цена 20 евро всеки. " С един костюм ние спестяваме един кашон от еднократните ", разгласи ген. Мутафчийски.

Ръководителят на предприятието увери публицистите, че производството е почнало без да има подписан контракт. " Ние ще произведем количества. Ще почистим нещата и ще произведем за малко време, за всички на рубежа ", означи той.

" Платили сме по 2000 бройки на фирмите. След това ще се вършат по 10 хил дневно ", посочи Борисов.

Борисов благодари на компанията за бързата реакция и означи, че страната се готви за дълго време да е в тази обстановка. Той уточни, че са заделени и 5 млн. лева за покупка на респираторни уреди. На европейските пазари обаче имало единично бройки, като по-сериозна доставка може да се чака едвам през май.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (372)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР