Държавата спасява от фалит ТЕЦ Марица Изток 2“ със 160

...
Държавата спасява от фалит ТЕЦ Марица Изток 2“ със 160
Коментари Харесай

Вечерни новини: Спасяват ТЕЦ „Марица Изток 2“ със 160 млн. лв.; СОС избра председател

Държавата избавя от банкрут Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ със 160 млн. лева
Държавната Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ ще бъде избавена от банкрут със 160 млн. лева Това стана ясно от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание. Договорката за отпущането на сумата се е случила през вчерашния ден на „ комфортен диалог “ сред сътрудниците, на която са участвали министър председателят Николай Денков, ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.
„ Бял пушек “: Столичният общински съвет най-сетне избра ръководител
Столичният общински съвет най-сетне съумя да си избере ръководител, въпреки и краткотраен. Развръзката идва след съвсем 3 месеца, през които политическите сили не успяваха да се обединят към кандидатура. Новият краткотраен ръководител е Цветомир Петров от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “ (ПП-ДБ-СС). Той ще остане на поста до края на политическия сезон през юли.
От началото на годината „ Лукойл “ е спрял доставките на съветски нефт за България
Най-големият производител на нефт в Русия „ Лукойл “ е спрял напълно доставките на съветски недопечен нефт за своята рафинерия „ Нефтохим “ в България от началото на годината. Това сочат данните от системата за следене на танкери Kpler, представени от Energy Intelligence Group. Този ход е в отговор на решението на българското държавно управление да анулира правото на „ Нефтохим “ да изнася петролни артикули, създадени от съветски недопечен нефт, от 1 януари 2024 година, само че въпреки всичко компанията има период до 1 март да спре дефинитивно вноса и преработката на съветски нефт в страната.
Всеки консуматор на газ към този момент може да следи дали „ Булгартрансгаз “ го мами
Всеки клиент, причислен към газопреносната мрежа в България, ще може да си инсталира за своя сметка средство за премерване на калоричността на приемания газ, или т.нар. газов хроматограф. Това предложение беше небрежно импортирано от депутата и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев и дефинитивно признато на второ четене с измененията в Закона за енергетиката.
БДЖ ще получи 300 млн. евро заем от Европейска банка за възстановяване и развитие
В понеделник транспортният министър Георги Гвоздейков ще подпише съглашение с Европейската банка за възобновяване и развиване за заем от 300 млн. евро, който да послужи на БДЖ за вложения. Това заяви самият министър по време на чуване в отрасловата комисия в Народното събрание. Също по този начин стана ясно, че БДЖ търпи наказания по контракта за социална услуга, защото не може да извърши заложените километри при транспорт на пасажери.
Оптимизацията на Българската банка за развиване буксува
Усилията на държавното управление за преструктурирането на Българска банка за развиване (ББР) буксуват в Народното събрание. Това стана ясно при чуването на министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, под чиято шапка е държавната банка.
Конституционният съд удостовери – референдум против еврото няма да има
Конституционният съд дефинитивно удостовери, че референдум за отсрочване на приемането на еврото с 20 години няма да има. Отказ от провеждането му, през лятото на предходната година, гласоподаваха депутатите, само че „ Възраждане “ и „ ИТН “ подадоха искане това да бъде оповестено за противоконституционно и внесоха тъжба в Конституционен съд.
Нови камери ще наблюдават за скоростта на огромни булеварди в София
Нови стационарни камери на няколко основни места в София ще бъдат сложени по искане на кмета на града Васил Терзиев. Целта е да се лимитират злополуките в столицата, които най-често се случват поради несъобразена скорост. Новината заяви самият Терзиев в профила си във Фейсбук и категорично уточни местата, на които ще бъдат ситуирани камерите.
Наемането на фрагменти от трети страни стана по-лесно: Защо няма резултат?
Една година след законодателните промени, улесняващи процедурата и обещаващи взрив в наемането на фрагменти от страни отвън Европейски Съюз, обстановката в този ъгъл на пазара на труда не наподобява изключително друга. Или най-малко от количествена позиция. Облекчаването на издаването на сини карти обаче съответства със забавянето на IT промишлеността, която е главният им ползвател.
Стара Загора вместо Лондон: Семейство Хенри и техният бизнес за домашна крафт бира
Любка и Робърт Хенри са от тези хора, които следват сърцето си. Те мощно имат вяра в това, което вършат. Работят доста и към този момент над 10 години предават знанията си на хората в България, които желаят да се занимават с домашно произвеждане на крафт бира.
JA Bulgaria възнамерява да открие предприемачески център в Перник
Junior Achievement Bulgaria възнамерява да открие в област Перник мултифункционален център за образование на младежи в областта на предприемачеството. Това разгласи Вера Петканчин, действен шеф в неправителствената организация, която взе присъединяване в кръглата маса „ Реализиране на опциите – Перник “.
Перник като мост на полемиките за енергийния преход
Ние ставаме мост. През нашите кръгли маси задаваме тона за диалозите, свързани с прехода към енергийно- неутрална стопанска система. С тези думи Людмил Веселинов, регионален шеф на Перник, закри кръглата маса „ Реализиране на опциите – Перник “.
Чехия все по-активно поема курс към еврозоната
Чешкото държавно управление стартира спор по отношение на възможното влизане на страната в еврозоната. Лидерите на ръководещите обединения взеха решение да образуват група експертна група, която да изготви стимулирано мнение дали това ще донесе повече преимущества, в сравнение с дефекти на страната. Крайният период за мнението е октомври.
През 2024 година светът претърпя най-топлия януари в историята
Светът претърпя най-горещия януари до момента, откогато се води статистика за температурите – продължавайки серия от изключителни горещини, подхранвани от изменението на климата. Това заяви в четвъртък Службата на Европейския съюз за изменението на климата Коперник (C3S).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР