Държавата ще внесе в съда договора за наем на частната

...
Държавата ще внесе в съда договора за наем на частната
Коментари Харесай

Държавна лаборатория ще заработи на ГКПП "Капитан Андреево" до края на август


Държавата ще внесе в съда контракта за наем на частната лаборатория на граничен пункт " Капитан Андреево " при започване на идната седмица. Това заяви изпълнителният шеф на Агенцията по храните Христо Даскалов.

Все още наемател на всички пространства на организацията по храните на " Капитан Андреево " е частната компания, която имаше лаборатория там.

До произнасянето на съда, компанията не употребява пространствата, само че остава на пункта.

След поемането на контрола върху проучванията на вносните плодове и зеленчуци от страната, водачите на камиони се оплакват, че чакат повече. Задръстването стартира още турска страна.

За дългия престой по границата от Агенцията по храните упрекват частната компания, която оформя документите на товарите, макар че от тази седмица тя към този момент не работи сама. Регистрация имат още три компании.

Снимка: btvnovinite.bg


От частната компания, чиято лаборатория към този момент не работи, отхвърлят да бавят процеса и на собствен ред упрекват страната в занижен надзор.

Капацитетът на националната референта лаборатория е 23 проби на денонощие, задоволително съгласно Агенцията по храните да изследват 20% от вноса на плодовете и зеленчуците, избрани по европейския правилник. Държавата ще оборудва до края на август още една лаборатория. Все още обаче публичната поръчка не е оповестена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР