Държавата ще се разплати с компанията до края на годината.

...
Държавата ще се разплати с компанията до края на годината.
Коментари Харесай

Държавата се разплаща с Автомагистрали - Черно море до края на годината

Държавата ще се разплати с компанията до края на годината. Това разгласи финансовият министър Асен Василев след среща в отрасловото министерство този следобяд.

И през вчерашния ден аботници от компанията стачкуваха за следващ път под прозорците на властта. Те настояха да им бъдат изплатени близо 37 милиона лв. за ремонта на автомагистрала Тракия, сред Чирпан и Стара Загора.

" Една единствена среща с държавното сдружение Автомагистрали, което ни даде предложение към мениджърския екип да изтеглят заем, което да покрие отговорностите си към личния състав и да се успокоят нещата, което е недопустимо ", сподели Петя Стоянова, " Автомагистрали-Черно море ".

" Министър Комитова - като човек, който дава отговор за тези връзки - тя като изпълнителен човек да сезира и прокуратурата и всички държавни органи, а не да ни праща нас да се саморазправяме с някогашни ръководещи, сегашни ръководещи или с някой на улицата - от кое място, накъде ", възмути се Тодор Капитанов от КНСБ.

Министър Комитова изясни, че страната търси решение, само че съзря политически ПР в дейностите на протестиращите.

" Това е политически ПР, тъй като в този момент тъкмо би трябвало да е отговорна министър Комитова, по тази причина че някой е договарял задания за ремонт на пътищата за 1,5 милиарда. Не мога да поема периоди за 1,5 милиарда, който го няма в бюджета. Това е трябвало да стане през предходната година, през септември, октомври и ноември ", отговори Комитова.

" Искаме някакво решение с съответни дати. Когато ние отиваме да работим на обект, имаме график и в случай че не го спазим, биваме глобявани, по 40 хиляди лв. всеки ден. Г-жа Комитова сподели, че политизираме, не ние не политизираме, това ни е във всяка една декларация. Нас не ни интересува дали е на власт Бойко Борисов, дали е на власт Стефан Янев ", отговори Асен Тодоров от синдикалната организация на " Автомагистрали Черно море ".

Решението пристигна в късния следобяд. Обяви го финансовият министър Асен Василев след среща с представители на строителния отрасъл.

" Това, към което се обединихме с сътрудниците от Министерство на регионалното развитие, Автомагистрари и АПИ е да предложим на Народното събрание с явен лист на контракти АПИ да подпише анекси за действителната стойност на възлаганията, с цел да може на база тази действителна стойност, по-късно да бъдат направени разплащанията към тези компании ", сподели Василев.

Според Василев това може да се случи сред разглежданията за актуализацията на бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР