Държавата ще се опита да осигури допълнителен финансов ресурс на

...
Държавата ще се опита да осигури допълнителен финансов ресурс на
Коментари Харесай

С пари за инфраструктура държавата ще се опита да плати ремонта на мемориали в Плевен

Държавата ще се опита да обезпечи спомагателен финансов запас на Община Плевен за ремонта на няколко мемориала в града. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на днешния парламентарен надзор.

На 10 декември Плевен ще празнува 140 години от освобождението си от турско иго. За задачата на общината са нужни към 1.5 млн. лева, с цел да възвърне част от паметниците в града, отдадени на Плевенската епопея.

Горанов посочи, че държавното управление няма по какъв начин да отпусне пари за ремонт на мемориали, защото бюджетът на всяка община е контрактуван. Единственият късмет страната да помогне бил единствено, в случай че средствата се насочат за поддръжка на общинската инфраструктура. Именно по тази тематика ще се водят диалози сред държавното управление и общината.

Финансовият министър сподели още, че ще се направи опит да се помогне и на община Свиленград за ремонта на улицата, която води до митническия терминал в кв. " Капитан Петко челник ", през която минават всички камиони за щателна инспекция при влизането си в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР