Държавата ще продължи да хвърля ресурс и да оказва помощ

...
Държавата ще продължи да хвърля ресурс и да оказва помощ
Коментари Харесай

Донев: Още 400 военни с техника отиват в карловските села, електрозахранването е възстановено

Държавата ще продължи да хвърля запас и да оказва помощ на популацията в Карловско, което пострада от наводнението на 2 септември, заявява преди началото на държавното съвещание служебният министър-председател Гълъб Донев.

Електрозахранването в най-пострадалите от наводнението карловски села е възобновено, заяви първоначално му министър председателят Гълъб Донев, който е разговарял с регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев.

В четвъртък страната изпраща на място в помощ на разчистването на улици и домове в Богдан, Каравелово и Слатина още 400 военнослужещи с техника, заяви още министър-председателят. До 3 седмици ще бъде възобновена инфраструктурата - мостове, улици и дерета на реки. Правителството отпуска и още 200 000 хиляди литра вода от държавния запас за потърпевшите села.

" Убеден съм, че ще се оправим всички дружно ", сподели Гълъб Донев и благодари на всички доброволци, които са солидарни на хората в Карловско освен с думи, само че и с дейностите си.

" Хората в потърпевшите села имат потребност от хора и техника, които да им оказват помощ, с цел да продължат живота си на чисто и да не газят тиня ", заключи служебният министър-председател.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР