Държавата ще предоставя близо половин милион лева годишно за мерки

...
Държавата ще предоставя близо половин милион лева годишно за мерки
Коментари Харесай

Държавата ще дава близо 500 000 лв. годишно за борба с домашното насилие

Държавата ще дава близо половин милион лв. годишно за ограничения за битка с домашното принуждение. Това планува националната стратегия за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение до 2026 година.

Програмата включва ограничения, които би трябвало да подхващат всички виновни институции за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение. 

Предвиждат се няколко ограничения - образование на правосъдните органи, чиновниците на Министерство на вътрешните работи, просветителните институции, медицинските експерти и обществените служащи, както и провеждането на осведомителни акции и семинари за предварителна защита.

До 2026 година страната планува да отпуска безвъзмездното финансова помощ от 450 хиляди лв. годишно за обществени, психически и правни съвещания, за профилирани стратегии за възобновяване и отбрана на жертви или очевидци на експанзия в дома.

Държавата ще финансира специфични стратегии за обществена и психическа работа с причинителите на домашно принуждение, с цел да преодолеят експанзията и да се вършат с гнева.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР