Държавата ще подсили с медицински екипи цялото Южно Черноморие, като

...
Държавата ще подсили с медицински екипи цялото Южно Черноморие, като
Коментари Харесай

Лекари от „Пирогов“ ще подсилват медицинските екипи по морето

Държавата ще укрепи с медицински екипи цялото Южно Черноморие, като през лятото при нужда ще бъдат командировани и фрагменти от „ Пирогов “. Това заяви през днешния ден в Созопол здравният министър Асен Меджидиев. Той дойде в града, дружно с шефа на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " доктор Валентин Димитров за откриването на нов филиал на Спешна здравна помощ. И прерязаха лентата дружно с Областния шеф проф. Мария Нейкова и кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Разкриването на незабавния център бе измежду целите на служебното държавно управление, сподели доктор Меджидиев. И акцентира, положителната взаимна работа с районите: „ За тези девет месеца променихме образа на Спешната помощ в целия район. Пак споделям – заслугата не е единствено моя или на Министерството на здравеопазването, а на невероятните ръководители в региона в лицето на регионалния шеф на област Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на Бургас, Созопол, Приморско и Царево Димитър Николов, Тихомир Янакиев, доктор Димитър Германов и инж. Георги Лапчев, в това число и на шефа на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров “.

Здравният министър заяви, че незабавна помощ за туристи и поданици на Южното Чеурноморе ще бъде обезпечена и по въздуха, като се правят огледи за хеликоптерни площадки в Бургас, Приморско и Царево. Вече има подготвени над 100 души в цялата страна, които да реализират помощ с медицински хеликоптери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР